Mbledhje fondesh

PANAIRI I PUNIMEVE NGA PERSONAT ME AFTESI NDRYSHE

Edhe këtë vit, në fillim të kohës së Ardhjes u mbajt panairi i punimeve të punuar nga duart e personave me aftësi ndryshe. Ky panair u zhvillua nën kujdesin e veçantë tëipeshkvit të Sapës, Imzot Simon Kulli dhe tëCaritasit dioqezan Sapa. Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm vetë akotrët e këtij panairi, stafi i caritasit meshtarë e motra, intelektualë të fushave të ndryshme, si dhe vullnetarët. Ky aktivitet i përvitshëm

Read more
Tenderim Gica

Projekti: Mbështetje e familjeve në zhvillimin e Blegtorisë Financuar nga:  RENOVABIS dhe PORTICUS Afati aplikimit nga :   27 prill 2017 ora 09 : 00 – 05 maj 2017  ora 12:00 Vendi: Vau Dejës   Caritas-i Dioqezan Sapa, në kuadër të programit Qendrueshmeri  e Caritaseve Dioqezane në Shqiperi  me fonde të Renovabis dhe Porticus, fton tregtuesit e gjësë së gjallë (blegtori) që disponojnë derra (gica) të dërgojnë ofertat

Read more
KREMTIMI I DITËS SË CARITASIT

Ditë pas dite, të diele pas të diele, janë këto ditë të kohës së Ardhjes që po na shoqërojnë drejt kulmit të festë së madhe të Krishtlindjes. Ndërsa kjo e diele që sapo lamë pas ishte e Diela e Tretë e Ardhjes, ajo përkoi edhe me Ditën e Caritasit, dita kushtuar bamirësisë. Në kuadër të këtij eventi në Dioqezën e Sapës, në çdo famulli është kremtuar dhe kujtuar dita e Caritasit. Në Katedralen Shën Tereza e Kalkutës,

Read more
DARKA E BAMIRËSISË

Në kuadër të kremtimit të ditës së Caritasit, (11.12.2016) tashmë sipas traditës, Caritas Sapa organizoi edhe këtë vit Darkën e Bamirësisë me pjesëmarrjen e biznesmenëve të Dioqezës së Sapës dhe më gjërë. Është kjo një iniciativë bamirësie e cila vihet në dispozicion të të varfërve. Ky Organizim i frytshëm ka sjellë një risi për dioqezën tonë, ku ishin të pranishëm edhe biznesmenë nga Shkodra, Durrësi, Lezha

Read more
SHTËPI TË RE PËR FAMILJEN E BARDHOK NDOCIT

Në prag të festave të fundvitit, Caritas Sapa ka gëzuar zemrën e një familjeje të tërë duke i bërë të mundur ndërtimin e shtëpisë së re. Familja e Bardhok Ndocit nga Mali i Rrëzuar, e përbërë prej 6 anëtarëve, tashmë do t’i gëzohen pa fund hyrjes në shtëpinë e re, e cila iu kishte munguar prej shumë kohësh. Historia e kësaj familjeje ashtu si shumë histori të tjera të familjeve në nevojë, është e trishtë. Kjo

Read more
Kreshme më të varfërit

Janë të shumta aktivitetet dhe iniciativat që Caritas Sapa ndërmerr kushtuar bamirësisë dhe mbështetjes së njerëzve në nevojë,  gjë e cila përmbush edhe misionin për të cilin ky institucion është ngritur. Një njër këto aktivitete është edhe “Krezhme me të varfërit” - është ky titulli i fushatës sensibilizuese për lëmoshë dhe bamirësi, që organizohet nga Caritas Dioqezan Sapa. Iniciativë kjo e ndërmarrë nga

Read more
Caritas SAPA në ndihmë të familjeve në nevojë

 Caritas Dioqezan Sapa, si institucioni përkëdhelës  i kishës ndaj të varfërve, operon prej shumë vitesh në territorin ku shtrihet Dioqeza e Sapës, duke u bërë pjesë aktive në çdo fushë të baritores sociale të këtij komuniteti. Pikërisht nisur nga veprat e mëshirshme të trupit dhe të shpirtit, Caritasi Dioqezan angazhohet për t’i sensibilizuar dhe ndërgjegjësuar besimtarët për rritjen e dashurisë vëllazërore, që

Read more
DHURO GJAK SHPËTO JETË!

Ndërsa po jetojmë Vitin e Mëshirës, Caritasi Dioqezan Sapa gjithnjë e më shumë po organizon aktivitete të ndryshme në nivel dioqezan. I tillë ishte aktiviteti kushtuar ditës së dhurimit të gjakut, e cila u mbajt në kremtimin e Ditës Botërore të të Sëmurëve, 11 shkurt 2016. E pikërisht, në këtë ditë që iu kushtohet të sëmurëve me probleme të ndryshme shëndetësore, nën kujdesin e drejtpërdrejtë të vetë Ipeshkvit

Read more
DARKA E BAMIRËSISË

Në kuadër të kremtimit të ditës së Caritasit, (13.12.2015) tashmë sipas traditës, Caritas Sapa organizoi edhe këtë vit Darkën e Bamirësisë me pjesëmarrjen e biznesmenëve të Dioqezës së Sapës dhe më gjërë. Është kjo një iniciativë bamirësie e cila vihet në dispozicion të të varfërve. Ky Organizim i frytshëm ka sjellë një risi për dioqezën tonë, ku ishin të pranishëm edhe biznesmenë nga Shkodra, Durrësi, Lezha

Read more
NJË VIT I KUSHTUAR FYTYRËS SË MËSHIRSHME TË ZOTIT

Jezu Krishti është fytyra e mëshirës së Atit. Misteri i fesë së krishterë duket se gjen në këtë fjalë sintezën e saj. Ajo u bë e gjallë, e dukshme dhe ka arritur kulmin e saj në Jezusin e Nazaretit. Ati, «i pasur me mëshirë» (Ef 2,4), pasi ia zbuloi emrin e vet Moisiut si «Hyji i mëshirshëm e i butë, i ngadalshëm në zemërim e plot dashuri e besnikëri» (Dal 34,6), nuk reshti duke bërë të njohur, në mënyra të ndryshme

Read more