Kulturore

KARDINAL FRANC RODÊ VIZITOI CARITAS DIOQEZAN SAPA

Caritas Dioqezan Sapa pati një vizit të veqantë në strukturen e tij ku priti Eminencen e Tij Kardinalin Franc Rodè, pasi u njoh me veprimtarinë e gjere të Caritas-it dioqezan shprehi mirënjohjen në emer të Kishës Katolike dhe Papa Franceskut për angazhimin e veprimtarisë bamirëse që ky istitucion ushtron në dioqezen e Sapës. Duke falenderuar dhe vlerësuar gjithë veprimtarinë që Caritasi Dioqezan i Sapës ushtron në territorin

Read more
URIMI I PASHKËVE NGA DOM SIMON KULLI – ADMINISTRATOR I DIOQEZIT TË SAPËS

Letra e Administratorit Dioqezan drejtuar meshtarëve rregulltarëve e rregulltareve dhe besimtarëve të Dioqezit të Sapës, me rastin festës së Pashkëve 2017 Krishti është ngjallur, drita me rrezet e tija mundi errësirën! Të dashur besimtarë, Krishti është ngjallur! Aleluja! Krishti është ngjallur! Drita me rrezet e tija vertetë e ka mundur errësirën dhe njerëzimi mund t'i drejtohet Hyjit me fjalët: “Në dritën tënde o Zot,

Read more
TRAJNIMI ME VULLNETARËT E CARITAS SAPA

Në kuadër të projektit “Fuqizim i Caritaseve Dioqezane”, këtë fundjavë, datë 18.03.2017 në ambjentet e Caritas Sapa, u mbajt trajimimi i parë për vitin 2017 me grupin e vullnetarëve të Caritasit. Nën organizimin e këtij institucioni, morën pjesë 30 të rinjë e të reja të famullisë Vau-Dejës, të cilët janë pjesë e vazhdimësisë së veprimtarisë së Caritasit dhe që me vullnetin e tyre të lirë shërbejnë kudo që

Read more
KREMTIMI I FESTES SË ZOJES SË LURDIT

Në Ditën Botërore të XXV të të Sëmurëve, që ndryshe njihet si Dita e Zojës së Lurdit, edhe Caritas Dioqezan Sapa organizoi kremtimin e ditës së të sëmurëve. Besimtarë të shumtë nga famullitë e dioqezës kanë shtegtuar drejt Katedrales për t’iu bashkuar këtij kremtimi, solemn të kësaj dite mbajtur në Katedralen “Shën Nënë Tereza e Kalkutës”, në Vau –Dejës. Meshën Solemne festive, të së shtunës së 11 shkurtit

Read more
URIMI I KRISHTLINDJES NGA DOM SIMON KULLI – ADMINISTRATOR I DIOQEZIT TË SAPËS

Krishtlindje 2016 Është Krishtlindje, festa e gëzimit dhe Dashurisë.   Shume të dashur Meshtarë, rregulltarë, besimtarë dhe njerëz vullnet mirë te dioqezit të Sapës.   Pas angazhimeve shpirtërore që përjetuam në Kohën e Shenjtë të Ardhjes, tashmë gjendemi përpara një foshnje të mbështjellë me shpërgënj e të vënë në grazhd (Lk 2.12). Përballë këtij misteri, miq të dashur, Foshnjës Jezus le t’ia ofrojmë varfërinë

Read more
CARITAS DIOQEZAN SAPA ORGANIZOJ DREKEN E KRISHTLINDJES ME PËRSONAT ME AFTËSI NDRYSHE

Në kuader të festave të fund vitit, Krishtlindjes dhe Vitit të Ri, si dhe në vazhden e aktiviteteve të shumta që ka organizuar gjatë këtij viti, Caritasi Dioqezan i Sapes, organizoj një aktivitet human dhe festiv që kësaj radhe ua kushtoj përsonave me aftësi të ndryshme. Kjo ditë nisi me Meshën e Shenjte në Katedralen Shën Tereza e Kalkutës në Vau Dejes. Menjëherë pas kremtimit eukaristik, Caritas Sapa kishte organizuar enkas

Read more
PROMOVIM I BULETINIT TË CARITAS SAPA

Në prag të Krishtlindjes Caritas dioqezan Sapa organizoi ceremoninë e promovimit të Buletinit të Caritasit, një përmbledhje e punës dhe gjithë veprimtarisë së Caritasit. Ceremonia u mbajt në sallën e Martirëve Shqiptarë, në Ipeshkvinë e Sapës, me një pjesëmarrje të madhe të audiencës, ku mes tyre ishin të pranishëm autoritete të larta kishtare, autoritete të qeverisjes vendore, trupa diplomatik, publicistë të njohur,

Read more
DARKA E BAMIRËSISË

Në kuadër të kremtimit të ditës së Caritasit, (11.12.2016) tashmë sipas traditës, Caritas Sapa organizoi edhe këtë vit Darkën e Bamirësisë me pjesëmarrjen e biznesmenëve të Dioqezës së Sapës dhe më gjërë. Është kjo një iniciativë bamirësie e cila vihet në dispozicion të të varfërve. Ky Organizim i frytshëm ka sjellë një risi për dioqezën tonë, ku ishin të pranishëm edhe biznesmenë nga Shkodra, Durrësi, Lezha

Read more
NUK KA RËNDESI SE SA NDIHMOJMË, POR SA DASHURI, VENDOSIM NË ATË QË DHUROJMË

Nën Këtë moto, Caritasi Dioqezan Sapa organizoj Koncertin Tradicional të Krishtlindjes në Katedralen Shën Tereza e Kalkutës në Vau-Dejës. Ky koncert organizohet në kuadër të Ditës së Caritasit dhe të fushatës ndërgjegjegjesuese, në kuadër të projektit Fuqizimi i Caritas-eve Dioqezane në Shqipëri. Në këtë eveniment, artistë të njohur, me shumë dashuri iu përgjigjen ftesës nga Caritas Sapa, për të performuar para publikut

Read more
ÇELET EKSPOZITA E PIKTURES NGA FËMIJËT ME AFTËSI NDRYSHE

Fëmijët me Aftësi Ndryshe tashmë janë kthyer në qendër të vëmendjes për Caritasin Dioqezan Sapa dhe për mbarë Dioqezën, pse jo dhe më gjerë. Ato dita -ditës po demonstrojnë talentin e tyre nëpërmjet aktiviteteve të Qendrës Ditore dedikuar posaçërisht këtyre. Përveçse demonstrimit se mund të jenë si gjithë të tjerët, këto fëmijë përmes punimeve artistike të punuara me duart e tyre të arta, shfaqin botën e tyre

Read more