Kulturore

BLEGTORIA NJË MUNDËSI REALE PËR TË NDIHMUAR EKONOMIN FAMILJARE

Në kuadër të projektit "Qëndrueshmeria e Caritase-ve Dioqezane në Shqipëri" Financuar nga Renovabis dhe Porticus, Caritas Dioqezan Sapa organizoj në territorin ku ushtron veprimtarinë e tij, tjeter takim, në ambjentet e Dioqezës në Vau-Dejës, me një pjesë të komunitetit, që janë anëtarë të projekteve zbatuese në fusha të ndryshme . Takimi u udhëhoq nga vetë drejtori i Caritasit, i cili foli mbi projektet ndihmëse në rimëkëmbjen e

Read more
DOM SIMON KULLI EMËROHET IPESHKËV I DIOQEZIT TË SAPËS

Avemus Episcopis Emerimi i Ipeshkvit të Ri të Dioqezës së Sapës Ipeshkvia e Sapës, lajmëron me gëzim se Shenjtëria e Tij Papa Françesku, sot me datën 15 qershor 2017 ka emëruar për Ipeshkëv të kësaj Dioqeze, Meshtarin Dom Simon Kulli Lajmi u dha sot në orën 12.00 në Katedralen “Shën Nënë Tereza” në Vau-Dejës, në praninë e mbarë Klerit Dioqezan si dhe misionarëve laikë. Lajmi i emërimit të Ipeshkvit të ri është

Read more
FUQIZIM I EKONOMIS FAMILJARE PËR FAMILJET NË NEVOJË NË DIOQEZËN E SAPES

Në kuadër të projektit “Fuqizim i ekonomisë familjare” të financuar nga Renovabis dhe Porticus falë një strategjie pune për rimëkëmbjen e ekonomisë familjare, Caritas Sapa po implementon edhe në fushën e blegtorisë, si ndihmë dhe burim kryesor për të fuqizuar ekonominë familjare këtë projekt mjaft ambicioz. Ky projekt vjen nga Caritas SAPA edhe si përgjigje e shum problematikave që vete komuniteti i ka adresuar. Janë të

Read more
BLEGTORIA SI NJË MUNDËSI REALE PËR ZHVILLIMIN E KOMUNITETIT NË ZONAT RURALE TË DIOQEZËS

Në kuadër të aktiviteteve zhvillimore që herë pas here Caritas Dioqezan Sapa organizon në territorin ku ushtron veprimtarinë e tij, tjeter takim u mbajt në ambjentet e Dioqezës në Vau-Dejës, me një pjesë të komunitetit, që janë anëtarë të projekteve zbatuese në fusha të ndryshme. Takimi u udhëhoq nga vetë drejtori i Caritasit, i cili foli mbi projektet ndihmëse në rimëkëmbjen e ekonomisë familjare, dhe ofroi mbështetjen

Read more
TË STËRVITUR PËR TË SHËRBYER

Caritas Dioqezan SAPA po ju jep një vëmëndje të veqant temës së Vullnetarizmit, janë të shumtë trajnimet e herë pas herëshme që organizohen për formimin e vullnetarëve si në kuadrin shpirtërorë ashtu dhe humane në shërbim ndaj të tjerëve. Kjo formë e trajnimeve të tilla, ka bërë që secili kandidat të kuptojë më së miri rëndësinë e të qenurit vullnetar dhe të njohë vlerat e bamirësisë. Nën kujdesin e stafit të

Read more
AKTIVITET ME PERSONAT ME AFTËSI NDRYSHE

Tashmë, përveçse traditë, takimi me personat me aftësi të ndryshme është dhe një ndër misionet që Caritas Sapa  realizon në shërbim të kësaj shtrese, e cila dita-ditës afirmohet brenda organit bamirës të Kishës. Takimi i radhës është mbajtur në Vau-Dejës, në kishën nënë të Sapës, në Katedralen Shën Nënë Tereza. Duke qenë se muaji maj i kushtohet muajit të Zojës, ky takim solli risi, ku si fillim u recitua Rruzarja

Read more
VIZITË E CARITASEVE DIOQEZANE TË SHQIPËRISË NË CARITAS SAPA

Në kuadër të procesit të integruar të trajnimit dhe qëndrueshmërisë së Caritaseve dioqezane në Shqipëri, Caritas Shqiptar përzgjodhi Caritasin Dioqezan Sapa për të zhvilluar një vizitë një ditore pranë këtij institucioni me qendër në Vau-Dejës. Promotori i lëvizshmërisë së këtij grupi, Caritas Shqiptar nën përfaqësimin e znj. Elona Memetaj, ishte e shoqëruar nga të gjithë stafet e caritaseve dioqezane, të cilët

Read more
KARDINAL FRANC RODÊ VIZITOI CARITAS DIOQEZAN SAPA

Caritas Dioqezan Sapa pati një vizit të veqantë në strukturen e tij ku priti Eminencen e Tij Kardinalin Franc Rodè, pasi u njoh me veprimtarinë e gjere të Caritas-it dioqezan shprehi mirënjohjen në emer të Kishës Katolike dhe Papa Franceskut për angazhimin e veprimtarisë bamirëse që ky istitucion ushtron në dioqezen e Sapës. Duke falenderuar dhe vlerësuar gjithë veprimtarinë që Caritasi Dioqezan i Sapës ushtron në territorin

Read more
URIMI I PASHKËVE NGA DOM SIMON KULLI – ADMINISTRATOR I DIOQEZIT TË SAPËS

Letra e Administratorit Dioqezan drejtuar meshtarëve rregulltarëve e rregulltareve dhe besimtarëve të Dioqezit të Sapës, me rastin festës së Pashkëve 2017 Krishti është ngjallur, drita me rrezet e tija mundi errësirën! Të dashur besimtarë, Krishti është ngjallur! Aleluja! Krishti është ngjallur! Drita me rrezet e tija vertetë e ka mundur errësirën dhe njerëzimi mund t'i drejtohet Hyjit me fjalët: “Në dritën tënde o Zot,

Read more
TRAJNIMI ME VULLNETARËT E CARITAS SAPA

Në kuadër të projektit “Fuqizim i Caritaseve Dioqezane”, këtë fundjavë, datë 18.03.2017 në ambjentet e Caritas Sapa, u mbajt trajimimi i parë për vitin 2017 me grupin e vullnetarëve të Caritasit. Nën organizimin e këtij institucioni, morën pjesë 30 të rinjë e të reja të famullisë Vau-Dejës, të cilët janë pjesë e vazhdimësisë së veprimtarisë së Caritasit dhe që me vullnetin e tyre të lirë shërbejnë kudo që

Read more