Kulturore

KONCERTI TRADICIONAL I KRISHTLINDJES ORGANIZUAR NGA CARITAS DIOQEZAN SAPA – 2018

Ndërsa stina e Krishtlindjes na rrethon me gjithë lavdinë e saj, edhe në Dioqezën e Sapës ka filluar të ndizet atmosfera për kremtimet e kësaj feste që do të kumbojë me datën 25 dhjetor. Është kthyer në traditë që sipari i kësaj feste të fillojë me Koncertin e Krishtlindjes, të mbajtur në Katedralen e Shenjtërores Shqiptare “Nënë Tereza” në vigjilje të Ditës së Caritasit, ditës së Bamirësisë. Dhe nën organizimin

Read more
IPESHKVI I CREMONËS MONS. ANTONIO NAPOLIONI VIZITON DIOQEZËN E SAPËS

Nga data 20-24 korrik 2018,  Ipeshkvi i Cremonës – Itali, Mons. Antonio Napolioni,bëri një vizitë zyrtare në Dioqezën e Sapës. Ai është pritur nga misionari “fidei donum”, dom Giovanni Fiocchi, famullitari i famullisë “Zoja e Papërlyer” Pukë, që prej 20 vitesh. Në vizitën e tij 4 ditore, Mons. Napolioni i shoqëruar nga drejtori i qendrës misionare dom Maurizio Ghilardika vizituar kryesisht famullinë e Pukës dhe fshatrat

Read more
KAMPIONATI DIOQEZAN I FUTBOLLIT

Nën moton, “Sporti instrument i mirë i edukimit”, që prej një jave, Caritas Dioqezan Sapa organizoi kompeticionin e radhës, Kampionatin dioqezan të futbollit për moshat 10-13 vjeç. Me pjesëmarrjen e 10 famullive, ky kampionat u zhvillua në parametrat bashkëkohore të lojës, ku skuadrat u ndeshën me njëra-tjetrën duke eliminuar kështu skuadrat më të dobëta deri sa arritën në ndeshjen finale. Finalja u ndesh mes skuadrave të

Read more
URIMI I PASHKËVE NGA IMZOT SIMON KULLI IPESHKËVI I SAPËS

“Ngjallje është gjithmonë kur ne besojmë në Zotin” Të dashur besimtarë, meshtarë, rregulltarë dhe rregulltarë të Dioqezës së Sapës, Janë Pashkët e mia të para të cilat po i kremtoj së bashku me Ju, pa praninë fizike të shumë të dashurit Mons Lucjan Avgustini, por sigurisht që Ai nga qielli e bekon këtë dioqezë. E falënderoj Zotin për hiret e shumta që na i dhuron çdo ditë dhe që më zgjodhi mua të pa denjë Bari

Read more
DREKA E KRISHTLINDJES ME PERSONAT ME AFTËSI NDRYSHE

Në prag të festës së Krishtlindjes, Caritas Sapa zhvilloi festën tradicionale të me personat me aftësi ndryshe. Sipas traditës të krijuar tëshmë kjo festë startoi të shtunën e 23 dhjetorit, ku me pjesëmarrjen e shumë personave nga famullitë e dioqezës u bënë bashkëkremtues të kësaj feste kushtuar pikërisht personave me aftësi ndryshe. Dita e festës nisi me kremtimin e Meshës Shenjte në Katedralen “Shën Tereza e Kalkutës” 

Read more
URIMI I KRISHTLINDJES NGA IMZOT SIMON KULLI

“Vërtet, Hyji aq fort e deshi boten sa që e dha një të vetmin Birin e vet”(Gjn 3.16)   Fort të dashur Meshtarë, rregulltarë, besimtarë dhe njerëz vullnetmirë të dioqezës së Sapës,më lejoni që përmes kësaj letre te vij pranë jush me rastin e festës së madhe të Krishtlindjes. Është Krishtlindja e parë për mua si Ipeshkëv i juaj,dhe së bashku jemi munduar të përgatitemi për misterin e Krishtlindjes.  Përmes angazhimeve

Read more
MOS TË DUAM ME FJALË POR ME VEPRA

Është ky mesazhi i Atit të Shenjtë Papa Françesku, vendosur për Ditën e Parë Botërore të të Varfërve, nëpërmjet të cilit ai fton mbarë kishën që të kujdeset për shtresën e të varfërve. Nisur nga kjo, edhe Caritas Sapa me mbështetjen e Ipeshkvit Imzot Simon Kulli, organizoi një drekë vëllazërore për të varfërit e kësaj dioqeze, me pjesëmarrjen e 200 familjeve. Në këtë ditë kushtuar të varfërve, bariu i kësaj

Read more
NËPËRMJET PUNËS KONKRETE MUND TË PËRMIRËSOJMË EKONOMINË FAMILJARE

Në kuadër të projekteve “Fuqizim i ekonomisë familjare” falë një strategjie pune për rimëkëmbjen e ekonomisë familjare, Caritas Sapa po implementon një projekt ne fushen e blektoris, si ndihmë dhe burim kryesor për të fuqizuar ekonominë familjare këtë projekt mjaft ambicioz. Ky projekt vjen nga Caritas SAPA edhe si përgjigje e shum problematikave që vete komuniteti i ka adresuar. Janë të ndryshme format dhe rrugët që vetë

Read more
BLEGTORIA NJË MUNDËSI REALE PËR TË NDIHMUAR EKONOMIN FAMILJARE

Në kuadër të projektit "Qëndrueshmeria e Caritase-ve Dioqezane në Shqipëri" Financuar nga Renovabis dhe Porticus, Caritas Dioqezan Sapa organizoj në territorin ku ushtron veprimtarinë e tij, tjeter takim, në ambjentet e Dioqezës në Vau-Dejës, me një pjesë të komunitetit, që janë anëtarë të projekteve zbatuese në fusha të ndryshme . Takimi u udhëhoq nga vetë drejtori i Caritasit, i cili foli mbi projektet ndihmëse në rimëkëmbjen e

Read more
DOM SIMON KULLI EMËROHET IPESHKËV I DIOQEZIT TË SAPËS

Avemus Episcopis Emerimi i Ipeshkvit të Ri të Dioqezës së Sapës Ipeshkvia e Sapës, lajmëron me gëzim se Shenjtëria e Tij Papa Françesku, sot me datën 15 qershor 2017 ka emëruar për Ipeshkëv të kësaj Dioqeze, Meshtarin Dom Simon Kulli Lajmi u dha sot në orën 12.00 në Katedralen “Shën Nënë Tereza” në Vau-Dejës, në praninë e mbarë Klerit Dioqezan si dhe misionarëve laikë. Lajmi i emërimit të Ipeshkvit të ri është

Read more