Mbledhje fondesh

Kreshme më të varfërit

Janë të shumta aktivitetet dhe iniciativat që Caritas Sapa ndërmerr kushtuar bamirësisë dhe mbështetjes së njerëzve në nevojë,  gjë e cila përmbush edhe misionin për të cilin ky institucion është ngritur. Një njër këto aktivitete është edhe “Krezhme me të varfërit” - është ky titulli i fushatës sensibilizuese për lëmoshë dhe bamirësi, që organizohet nga Caritas Dioqezan Sapa. Iniciativë kjo e ndërmarrë nga

Read more
Caritas SAPA në ndihmë të familjeve në nevojë

 Caritas Dioqezan Sapa, si institucioni përkëdhelës  i kishës ndaj të varfërve, operon prej shumë vitesh në territorin ku shtrihet Dioqeza e Sapës, duke u bërë pjesë aktive në çdo fushë të baritores sociale të këtij komuniteti. Pikërisht nisur nga veprat e mëshirshme të trupit dhe të shpirtit, Caritasi Dioqezan angazhohet për t’i sensibilizuar dhe ndërgjegjësuar besimtarët për rritjen e dashurisë vëllazërore, që

Read more
DHURO GJAK SHPËTO JETË!

Ndërsa po jetojmë Vitin e Mëshirës, Caritasi Dioqezan Sapa gjithnjë e më shumë po organizon aktivitete të ndryshme në nivel dioqezan. I tillë ishte aktiviteti kushtuar ditës së dhurimit të gjakut, e cila u mbajt në kremtimin e Ditës Botërore të të Sëmurëve, 11 shkurt 2016. E pikërisht, në këtë ditë që iu kushtohet të sëmurëve me probleme të ndryshme shëndetësore, nën kujdesin e drejtpërdrejtë të vetë Ipeshkvit

Read more
DARKA E BAMIRËSISË

Në kuadër të kremtimit të ditës së Caritasit, (13.12.2015) tashmë sipas traditës, Caritas Sapa organizoi edhe këtë vit Darkën e Bamirësisë me pjesëmarrjen e biznesmenëve të Dioqezës së Sapës dhe më gjërë. Është kjo një iniciativë bamirësie e cila vihet në dispozicion të të varfërve. Ky Organizim i frytshëm ka sjellë një risi për dioqezën tonë, ku ishin të pranishëm edhe biznesmenë nga Shkodra, Durrësi, Lezha

Read more
NJË VIT I KUSHTUAR FYTYRËS SË MËSHIRSHME TË ZOTIT

Jezu Krishti është fytyra e mëshirës së Atit. Misteri i fesë së krishterë duket se gjen në këtë fjalë sintezën e saj. Ajo u bë e gjallë, e dukshme dhe ka arritur kulmin e saj në Jezusin e Nazaretit. Ati, «i pasur me mëshirë» (Ef 2,4), pasi ia zbuloi emrin e vet Moisiut si «Hyji i mëshirshëm e i butë, i ngadalshëm në zemërim e plot dashuri e besnikëri» (Dal 34,6), nuk reshti duke bërë të njohur, në mënyra të ndryshme

Read more
Ne s’mund të bëjmë gjëra të mëdha, vetëm gjëra të vogla me dashuri të madhe

Me iniciativë të Caritas Dioqezan Sapa, gjatë periudhës së Kreshmeve 2015 është organizuar shpërndarja e kutiave të kursimit të gjithë fëmijëve të katekizmit që përfshin grupmosha të ndryshme në famullitë e Dioqezës së Sapës. Falë bujarisë dhe dashurisë së treguar nga ana e këtyre fëmijëve, arritëm të mbledhim një shumë të konsiderueshme, e cila do të shërbejë për t’iu ardhur në ndihmë njerëzve më në nevojë.

Read more
Krezhme me të varfërit

Kreshmët duhet të përjetohen si një kohë kthimi e ripërtëritjeje personale dhe komunitare përmes afrimit te Zoti dhe besnikërisë sonë ndaj Ungjillit. Në këtë mënyrë na lejon që t’i shohim me sy të ri vëllezërit dhe nevojat e tyre. Për këtë Kreshmët janë një çast i volitshëm për t’u kthyer te dashuria ndaj Zotit dhe të afërmit tonë, një dashuri që di si t’i jetë mirënjohëse Zotit e mëshirës së Tij, i cili

Read more
Fushata në qytet

Askush nuk është aq i varfër, sa të mos dhurojë asgje "Nënë Tereza"

Read more
Darka e Bamirësisë

Darka e bamirësisë e organizuar nga caritasi Dioqezan Sapa, po bëhet gjithnjë e më tepër një vepër konkrete bamirësie për tu ardhur në ndihmë njerëzve në nevojë.

Read more