Mbledhje fondesh

CARITAS DIOQEZAN SAPA ORGANIZOJ FESTEN E KRISHTLINDJES ME PERSONAT ME AFTËSI NDRYSHE

Në prag të festës së Krishtlindjes, Caritas Dioqezan Sapa zhvilloi festën tradicionale të Krishtlindjes me personat me aftësi ndryshe. Sipas traditës të krijuar tëshmë kjo festë startoi të shtunën e 22 dhjetorit, ku me pjesëmarrjen e shumë personave nga famullitë e dioqezës u bënë bashkëkremtues të kësaj feste kushtuar pikërisht personave me aftësi ndryshe. Dita e festës nisi me kremtimin e Meshës Shenjte në Katedralen

Read more
DARKA E BAMIRËSISË

Në kuadër të kremtimeve të ditës së Caritasit, dhe në prag të Krishtlindjes, Caritas Sapa organizoi Darkën e Bamirësisë, të kthyer tashmë në një traditë, ku marrin pjesë miqtë e Caritasit, biznesmenë dhe artista që në një mënyrë apo në një tjetër dhurojnë dashuri nëpërmjet kontributit të tyre në ndihmë të njerëzve në nevojë. Të pritur nga Ipeshkvi i vendit, imzot Simon Kulli dhe nga Drejtori i Caritas Sapa, z.

Read more
Dita II Botërore e të Varfërve

Ja, ky skamnor e thirri në ndihmë e Zoti e dëgjoi! Në përgjigje të thirrjes së Atit të Shenjtë,  me rastin e Ditës Botërore për të varfërit, Caritas Dioqezan Sapa kremtoi të dielen e 18 nëntorit si ditën e dytë botërore për të varfërit e themeluar nga Papa Françesku. Nën kujdesin e Ipeshkvit të Sapës, Imzot Simon Kullit dhe stafit të Caritasit kjo ditë mblodhi një përfaqësi prej 170 personash, të cilët u pritën

Read more
CARITAS SAPA NË NDIHMË TË FAMILJEVE TË VARFËRA QË JAN TË IZOLUARA NGA DËBORA NË FSHATRAT E THELLA TË DIOQEZËS

Gjatë dimrit por ne mënyrë të veçantë gjatë këtyre ditëve, kryesisht në zonat malore po kalojnë momente të vështira për shkak të kushteve atmosferike të motit që ka përfshirë të gjithë vendin dhe rajonin tonë. Në lidhje me këtë situatë të krijuar, Caritas Sapa ka shprehur gatishmërinë e tij për t’iu ardhur në ndihmë familjeve më në nevojë me ndihma konkrete si miell, ushqime, veshmbathje dhe batanije. Ekipi i

Read more
DITA BOTËRORE E TË SËMURËVE – ZOJA E LURDIT

Në Ditën Botërore të të Sëmurëve, që ndryshe njihet si Dita e Zojës së Lurdit, edhe Caritasi Dioqezan i Sapës organizoi kremtimin e ditës së të sëmurëve. Besimtarë të shumtë nga famullitë e dioqezës kanë shtegtuar drejt Katedrales për t’iu bashkuar këtij kremtimi, solemn të kësaj dite mbajtur në Katedralen “Shën Nënë Tereza e Kalkutës”, në Vau –Dejës. Meshën Solemne festive, e udhëhoqi Ipeshkëvi i Sapës,

Read more
PANAIRI I PUNIMEVE NGA PERSONAT ME AFTESI NDRYSHE

Edhe këtë vit, në fillim të kohës së Ardhjes u mbajt panairi i punimeve të punuar nga duart e personave me aftësi ndryshe. Ky panair u zhvillua nën kujdesin e veçantë tëipeshkvit të Sapës, Imzot Simon Kulli dhe tëCaritasit dioqezan Sapa. Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm vetë akotrët e këtij panairi, stafi i caritasit meshtarë e motra, intelektualë të fushave të ndryshme, si dhe vullnetarët. Ky aktivitet i përvitshëm

Read more
Tenderim Gica

Projekti: Mbështetje e familjeve në zhvillimin e Blegtorisë Financuar nga:  RENOVABIS dhe PORTICUS Afati aplikimit nga :   27 prill 2017 ora 09 : 00 – 05 maj 2017  ora 12:00 Vendi: Vau Dejës   Caritas-i Dioqezan Sapa, në kuadër të programit Qendrueshmeri  e Caritaseve Dioqezane në Shqiperi  me fonde të Renovabis dhe Porticus, fton tregtuesit e gjësë së gjallë (blegtori) që disponojnë derra (gica) të dërgojnë ofertat

Read more
KREMTIMI I DITËS SË CARITASIT

Ditë pas dite, të diele pas të diele, janë këto ditë të kohës së Ardhjes që po na shoqërojnë drejt kulmit të festë së madhe të Krishtlindjes. Ndërsa kjo e diele që sapo lamë pas ishte e Diela e Tretë e Ardhjes, ajo përkoi edhe me Ditën e Caritasit, dita kushtuar bamirësisë. Në kuadër të këtij eventi në Dioqezën e Sapës, në çdo famulli është kremtuar dhe kujtuar dita e Caritasit. Në Katedralen Shën Tereza e Kalkutës,

Read more
DARKA E BAMIRËSISË

Në kuadër të kremtimit të ditës së Caritasit, (11.12.2016) tashmë sipas traditës, Caritas Sapa organizoi edhe këtë vit Darkën e Bamirësisë me pjesëmarrjen e biznesmenëve të Dioqezës së Sapës dhe më gjërë. Është kjo një iniciativë bamirësie e cila vihet në dispozicion të të varfërve. Ky Organizim i frytshëm ka sjellë një risi për dioqezën tonë, ku ishin të pranishëm edhe biznesmenë nga Shkodra, Durrësi, Lezha

Read more
SHTËPI TË RE PËR FAMILJEN E BARDHOK NDOCIT

Në prag të festave të fundvitit, Caritas Sapa ka gëzuar zemrën e një familjeje të tërë duke i bërë të mundur ndërtimin e shtëpisë së re. Familja e Bardhok Ndocit nga Mali i Rrëzuar, e përbërë prej 6 anëtarëve, tashmë do t’i gëzohen pa fund hyrjes në shtëpinë e re, e cila iu kishte munguar prej shumë kohësh. Historia e kësaj familjeje ashtu si shumë histori të tjera të familjeve në nevojë, është e trishtë. Kjo

Read more