Sportive – Edukative

PËRMBYLLJA E KAMPIT VEROR ME FËMIJËT

Aventura e Kampit Veror për fëmijët këtë fundjavë ka shënuar përmbylljen e tij. “Koha për aventur” Kjo ishte dhe motoja e këtij kampi. Pas 10 ditëve mësimi, argëtimi dhe zbavitje të angazhuara dhe mjaft intensive, dita e përmbylljes ka qenë e shoqëruar me mjaft surpriza duke shijuar së bashku muzikë, lojëra e kërcime, gjëra të cilat e kanë bërë këtë ditë të gëzueshme dhe të paharrueshme për të gjithë fëmijët

Read more
KAMPI VEROR ME FËMIJËT ME AFTËSI NDRYSHE

Ditët e nxehta të verës tashmë kanë filluar. Secili nga ne përpiqet që të mund t’i kalojë këto ditë jo vetëm me punë dhe me angazhimet e jetës së përditshme, por duke pasur edhe një farë gërshetimi mes pushimit dhe argëtimit. E ndërsa ne mendojmë për këtë gjë, Caritas Dioqezan Sapa ka menduar që edhe për Personat me Aftësi ndryshe, të krijojë një tjetër dimension të ri relaksi, pushimi dhe argëtimi në një format

Read more
Krezhme me të varfërit – 2017

AKTIVITETI ME FËMIJËT E DIOQEZËS Caritas Dioqezan Sapa në kuader te iniciativave bamirësise dhe mbështetjes së njerëzve në nevojë, Organizoj Sot aktivitetin “Krezhme me të varfërit” – është ky titulli i fushatës sensibilizuese për lëmoshë dhe bamirësi, me mbështetjen e famullive të dioqezës së Sapës, kanë shpërndarë 2000 kutija simbolike për fëmijët e katekizmit që përfshin moshën 7- 15 vjeç, në mënyrë që

Read more
KAMPI VEROR ME FËMIJËT ME AFTËSI NDRYSHE

Në kuadër të kampeve verore që Caritas Sapa po organizon gjatë kësaj vere të nxehtë, tjetër takim miqësor, argëtues dhe pushues u zhvillua keto dit. Këtë radhë pjesë e këtij kampi ishin Personat me Aftësi Ndryshe të Qendrës Këshillimore Ditore pranë Caritas Dioqezan Sapa, të cilët janë pjesë e shërbimeve të ofruara nga kjo qendër. Personat me aftësi ndryshe ishin pjesë e kampit ditor të zhvilluar në Shëngjin. Të

Read more
PËRMBYLLJA E KAMPIT VEROR

Aventura e Kampit Veror për fëmijët këtë fundjavë ka shënuar përmbylljen e tij. “Unë jam me Ju!” Kjo ishte dhe motoja e këtij kampi dedikuar edhe bariut tonë të dashur, Imzot Lucjan Avgustinit, i cili edhe pse prania e tij fizike ka munguar, kemi qenë të sigurt se lart nga qielli ai ka qenë shpirtërisht me ne gjatë gjithë këtij aktiviteti. Pas 10 ditëve mësimi, argëtimi dhe zbavitje të angazhuara dhe mjaft intensive, dita

Read more
UNË JAM ME JU

KAMPI VEROR 2016 Caritas Sapa në bashkëpunim me famullinë "Shën Kolli" në Vau-Dejës kanë filluar kampin veror për fëmijët nga mosha 6 – 14 vjeç me moton “Unë Jam me Ju”. Ky kamp po zhvillohet pranë ambjenteve të kësaj famullie. Stafi i Caritasit bashkë me animatorët vullnetarë të Caritasit janë në shërbim të plotë për mbarëvajtjen sa më mirë të këtij aktiviteti, i cili ka për qëllim që gjatë pushimeve verore

Read more
PLAZH ME PËRSONAT ME AFTËSI NDRYSHE

Ditët e nxehta të verës tashmë kanë filluar. Secili nga ne përpiqet që të mund t’i kalojë këto ditë jo vetëm me punë dhe me angazhimet e jetës së përditshme, por duke pasur edhe një farë gërshetimi mes pushimit dhe argëtimit. E ndërsa ne mendojmë për këtë gjë, Caritas Dioqezan Sapa ka menduar që edhe për Personat me Aftësi ndryshe, të krijojë një tjetër dimension të ri relaksi, pushimi dhe argëtimi në një format

Read more
MARATONA ME BIÇIKLETA

Prej vitesh Caritas Sapa dhe Famullia e Shen Nikollit, organizojn aktivitetin sportiv “Maratona me Biçikleta”, gjë e cila tashme është kthyer në traditë dhe pritet me padurim nga fëmijët e katekizmit. Janë këto grupmosha që dita – ditës ushqehen me ndjenjen e dashurisë për sportin dhe argëtimin, me realitetin që na rrethon duke respektuar edhe natyrën, ambjenti ku ne rritemi çdo ditë. Kështu, nën organizimin e Caritasit,

Read more
KAMPIONATI I SHAHUT ME PERSONAT ME AFTËSI NDRYSHE

Pas kampionatit të volejbollit për vajzat, një tjetër veprimtari iu shtua jetës dioqezane të Sapës. Për herë të parë, sektori i aktiviteteve sportive pranë Caritas Dioqezan Sapa organizoi Kampionatin e Shahut midis personave me Aftësi Ndryshe. Implementimi i këtij lloj sporti është tashmw pjesë e programit të Caritasit që koonsiston në progresin dhe zhvillimin e të gjitha lojërave sportive për këto persona. Kampionati u zhvillua

Read more
KAMPIONATI I VOLEJBOLLIT PËR VAJZA

Mbështetja e aktiviteteve sportive dhe promovimi i tyre kryesisht tek të rinjtë, për Caritas Dioqezan Sapa janë gjithmonë në qendër të vëmendjes për t’i mbështetur dhe realizuar ato. Aktiviteti i radhës ishte Kampionati i Volejbollit për Vajzat, i cili u organizua për herë të parë në nivel dioqezan për këtë lloj sporti. Kampionati u zhvillua në famullinë “Zoja e Papërlyer” – Pukë, nën kujdesin e Caritasit dioqezan

Read more