Author Archive of Caritassapa

KRISHTI I RINGJALLUR ËSHTË JETA E JONË
IMG_3577

Të dashur besimtarë, meshtarë, seminarist, rregulltarë dhe rregulltare, shumë të dashur të sëmurë të Dioqezës së Sapës, gëzimi i Pashkëve na nxit gjithmonë të jetojmë mrekullinë e Ngjalljes së Jezu Krishtit nga të vdekurit. Edhe këtë vit dëshiroj të vij tek ju besimtarë të Dioqezës së Sapës dhe tek të gjithë njerëzit vullnet mirë me një mendim të thjeshtë që del nga zemra. Krishti i Ngjallur është jeta jonë!

Read more
TË LIRË PËR TË IKUR, TË LIRË PËR TË QËNDRUAR
001 (1)

Është ky titulli i projektit më të ri që Caritas Sapa po implementon kohët e fundit në Dioqezën e Sapës. Ndaj në kuadër të këtij projekti por zhvillohet formimi për të rinjtë që dëshirojnë të jenë Animatorë të famullisë, të cilët do të marrin pjesë në kursin e formimit dhe do të jenë të aftë në një të nesërme të jenë organizatorët e aktiviteteve, të kampeve verore, apo oratorë në famullitë e ndryshme të

Read more
DITA XXVII BOTËRORE E TË SËMURËVE
001

Në ditën Botërore të të Sëmurëve, 11 shkurt 2019, edhe familja dioqezane e Sapës, së bashku me të sëmurët e dioqezës tonë, është bashkuar në Katedralen “Shën Tereza e Kalkutës”, në Vau –Dejës, të cilën Ati i Shenjtë e ka marrë edhe si model për këtë ditë që i kushtohet Zojës së Lurdit. Së bashku me këta persona u bashkuan edhe një numër i konsiderueshëm besimtarësh, që shtegtuan drejt Katedrales për

Read more
CARITAS DIOQEZAN SAPA ORGANIZOJ FESTEN E KRISHTLINDJES ME PERSONAT ME AFTËSI NDRYSHE
48394837_1483899348409800_6342906310886948864_o

Në prag të festës së Krishtlindjes, Caritas Dioqezan Sapa zhvilloi festën tradicionale të Krishtlindjes me personat me aftësi ndryshe. Sipas traditës të krijuar tëshmë kjo festë startoi të shtunën e 22 dhjetorit, ku me pjesëmarrjen e shumë personave nga famullitë e dioqezës u bënë bashkëkremtues të kësaj feste kushtuar pikërisht personave me aftësi ndryshe. Dita e festës nisi me kremtimin e Meshës Shenjte në Katedralen

Read more
DARKA E BAMIRËSISË
002

Në kuadër të kremtimeve të ditës së Caritasit, dhe në prag të Krishtlindjes, Caritas Sapa organizoi Darkën e Bamirësisë, të kthyer tashmë në një traditë, ku marrin pjesë miqtë e Caritasit, biznesmenë dhe artista që në një mënyrë apo në një tjetër dhurojnë dashuri nëpërmjet kontributit të tyre në ndihmë të njerëzve në nevojë. Të pritur nga Ipeshkvi i vendit, imzot Simon Kulli dhe nga Drejtori i Caritas Sapa, z.

Read more
KONCERTI TRADICIONAL I KRISHTLINDJES ORGANIZUAR NGA CARITAS DIOQEZAN SAPA – 2018
002

Ndërsa stina e Krishtlindjes na rrethon me gjithë lavdinë e saj, edhe në Dioqezën e Sapës ka filluar të ndizet atmosfera për kremtimet e kësaj feste që do të kumbojë me datën 25 dhjetor. Është kthyer në traditë që sipari i kësaj feste të fillojë me Koncertin e Krishtlindjes, të mbajtur në Katedralen e Shenjtërores Shqiptare “Nënë Tereza” në vigjilje të Ditës së Caritasit, ditës së Bamirësisë. Dhe nën organizimin

Read more
Dita II Botërore e të Varfërve
46510879_1318429244963544_2206883329171521536_n

Ja, ky skamnor e thirri në ndihmë e Zoti e dëgjoi! Në përgjigje të thirrjes së Atit të Shenjtë,  me rastin e Ditës Botërore për të varfërit, Caritas Dioqezan Sapa kremtoi të dielen e 18 nëntorit si ditën e dytë botërore për të varfërit e themeluar nga Papa Françesku. Nën kujdesin e Ipeshkvit të Sapës, Imzot Simon Kullit dhe stafit të Caritasit kjo ditë mblodhi një përfaqësi prej 170 personash, të cilët u pritën

Read more
CARITAS SAPA ORGANIZOJ AKTIVITETIN E RADHËS ME PERSONAT AFTËSI NDRYSHE
00

Caritas Dioqezan Sapa  organizoj takimin e radhës me Personat me Aftësi Ndryshe në Famullin “Zoja Rruzare” në Dajç të Zadrimës, ka qenë vendi mikpritës. Kjo shtresë tashmë janë pjesë aktive e jetës dioqezane, ku tregohet një vëmendje maksimale për kujdesin dhe mbështetjen për t’u integruar më lehtësisht në përditshmërinë e jetës së tyre, jo vetëm personale por edhe atë shoqërore dhe komunitare. Takimi filloi me

Read more
DREKË BAMIRËSIE PËR MIQTË E SHËN NËNË TEREZËS
02

Sot Kisha Katolike në mbarë botën kujton Shën Terezen e Kalkutës, bijën e popullit shqiptar, motrën e bamirësisë, nënën e të varfërve dhe tëpastrehëve, humanisten botërore.  "Unë jam shqiptare me gjak, indiane me shtetësi. Sapërbesimintim, unë jam një murgeshë katolike. Sipas thirrjes sime, unë i përkas botës. Por, përsa i përket zemrës sime, i përkas plotësisht Zemrës së Jezusit ". Kështu përkufizonte lajmëtarja

Read more
IPESHKVI I CREMONËS MONS. ANTONIO NAPOLIONI VIZITON DIOQEZËN E SAPËS
02

Nga data 20-24 korrik 2018,  Ipeshkvi i Cremonës – Itali, Mons. Antonio Napolioni,bëri një vizitë zyrtare në Dioqezën e Sapës. Ai është pritur nga misionari “fidei donum”, dom Giovanni Fiocchi, famullitari i famullisë “Zoja e Papërlyer” Pukë, që prej 20 vitesh. Në vizitën e tij 4 ditore, Mons. Napolioni i shoqëruar nga drejtori i qendrës misionare dom Maurizio Ghilardika vizituar kryesisht famullinë e Pukës dhe fshatrat

Read more